Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

  [2015-07-15] Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

 • Högskolans tur: Göteborgs universitet tar täten

  [2015-07-08] Sedan många år är kvinnor i majoritet bland studenter på högskolor och universitet. Samtidigt är de flesta professorer män. Göteborgs universitet vill därför som första universitet få ett särskilt regeringsuppdrag i linje med satsningen Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM). Det framgick vid ett samtal mellan forskningsministern och rektor Pam Fredman i Almedalen 2 juli.

 • Genusrelationer avgörande när energisnåla spisar introduceras i utvecklingsländer

  [2015-06-25] Effektiva spisar som förbrukar mindre ved och släpper ut mindre växthusgaser är både billiga och tillgängliga för landsbygdsbefolkningen i många utvecklingsländer. Men efterfrågan på dessa spisar är låg. Utifrån sin fältstudie i Etiopien drar Sied Hassen, nationalekonom vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, slutsatsen att förståelsen av maktförhållanden inom hushållet är avgörande för implementeringen av spisarna.

 • Praktik med fokus på mångfaldsfrågor ht15

  [2015-06-25] 10 veckors praktik erbjuds till student med erfarenhet av likabehandling-/mångfaldsfrågor.

 • Akademisk position en genusfråga

  [2015-06-15] I en kommande forskningsöversikt från Nationella sekretariatet för genusforskning analyseras studier av jämställdhet i forskningsfinansiering. En av författarna är Louise Grip: ¿ Studierna av kollegial bedömning visar att partiskhet och diskriminering hänger samman med outtalade föreställningar om kvalitet.

 • Nytt forskningsprojekt om barnlöshet ur ett historiskt perspektiv

  [2015-06-11] My Klockar Linder är ny postdoktor i idé- och lärdomshistoria. Under två år kommer hon att forska om barnlöshet - som problem och som möjlighet.

 • Könsroller gjorde Kalpana Rao Hulluru intresserad av kvinnofrågor

  [2015-06-04] Under fyra veckor gästas institutionen av Dr. Kalpana Rao Hulluru från Pondicherry University i Indien. Hennes forskning är inriktad på amerikansk och kanadensisk litteratur, speciellt kvinnliga författare.

 • Ny forskning visar positiva välfärdseffekter av gruvdriften i Afrika

  [2015-06-04] Hänsynslöst exploaterande, miljökatastrofer och människor på flykt. Så beskrivs ofta konsekvensen av utvinningen av naturresurser i Afrika. Nu presenteras en avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som nyanserar bilden. Stärkt arbetsmarknad för kvinnor, ökad jämställdhet och halverad spädbarnsdöd är också en del av utvecklingen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Kristina Hermansson |Sidan uppdaterades: 2017-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gig.gu.se/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-12-17