Centrum för genusforskning utlyser planeringsbidrag m.m.

Nyhet: 2016-02-05

Centrum för genusforskning utlyser bidrag för en kortare intensiv arbetsinsats med syfte att främja tvärvetenskaplig samverkan inom dess verksamhetsområde, att främja högkvalitativ genusforskning och annan forskning som belyser kön/genus som aspekt. Den korta arbetsinsatsen kan handla om att skriva en forskningsansökan, att anordna en workshop eller seminarium med internationell gäst, att skriva en artikel eller att samla in empiriskt material som ska vara underlag för en forskningsansökan eller artikel.

Bidragen, som är på max 100 000 kr styck riktas till disputerade forskare som har ett förordnande på minimum 50 % vid GU. Pengarna kan användas för löner, träffar med tilltänkta samarbetspartners eller liknande. Observera att ett tilldelat belopp också ska täcka OH-avgifter.

Ansökan får omfatta maximalt två sidor plus korta versioner av sökandes CV (max 2 sidor). Skissen ska innefatta en projektidé inom vilken den tvärvetenskapliga samverkan preciseras, en redogörelse för hur pengarna är tänkta att användas, och i de fall det gäller ett planeringsbidrag, till vilken/vilka finansiärer den senare forskningsansökan är tänkt att inlämnas.

Ansökan ska sändas elektroniskt till GIG (gig@gu.se) senast den 15 april 2016. Beslut fattas vid GIG:s styrgrupps nästkommande möte. Vid en prioritering läggs vikt vid hur väl projektidén faller inom GIG:s syfte, att bidra till att skapa ömsesidiga utbyten mellan olika grupper av forskare både inom och utanför universitetet.

De som beviljats medel förväntas ange GIG som ett forskningsnätverk i ansökan, redovisa användningen av pengarna genom att skicka den färdiga projektansökan till GIG samt redovisa erfarenheter av den tvärvetenskapliga arbetsprocessen på ett seminarium på GIG.

AV: