Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Sök till doktorandkursen Decolonial feminisms 2017

  [2016-11-21] Forskarstuderande och masterstudenter inbjuds att söka kursen Decolonial feminisms som hålls av genusforskarskolan Intergender vid Linköpings universitet.

 • Centrum för genusforskning utlyser planeringsbidrag m.m.

  [2016-02-05] Centrum för genusforskning utlyser bidrag för en kortare intensiv arbetsinsats med syfte att främja tvärvetenskaplig samverkan inom dess verksamhetsområde, att främja högkvalitativ genusforskning och annan forskning som belyser kön/genus som aspekt.

 • Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

  [2015-07-15] Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

 • Högskolans tur: Göteborgs universitet tar täten

  [2015-07-08] Sedan många år är kvinnor i majoritet bland studenter på högskolor och universitet. Samtidigt är de flesta professorer män. Göteborgs universitet vill därför som första universitet få ett särskilt regeringsuppdrag i linje med satsningen Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM). Det framgick vid ett samtal mellan forskningsministern och rektor Pam Fredman i Almedalen 2 juli.

 • Genusrelationer avgörande när energisnåla spisar introduceras i utvecklingsländer

  [2015-06-25] Effektiva spisar som förbrukar mindre ved och släpper ut mindre växthusgaser är både billiga och tillgängliga för landsbygdsbefolkningen i många utvecklingsländer. Men efterfrågan på dessa spisar är låg. Utifrån sin fältstudie i Etiopien drar Sied Hassen, nationalekonom vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, slutsatsen att förståelsen av maktförhållanden inom hushållet är avgörande för implementeringen av spisarna.

 • Praktik med fokus på mångfaldsfrågor ht15

  [2015-06-25] 10 veckors praktik erbjuds till student med erfarenhet av likabehandling-/mångfaldsfrågor.

Fler nyheter

Sidansvarig: Kristina Hermansson |Sidan uppdaterades: 2017-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?