• Sök till doktorandkursen Decolonial feminisms 2017

[2016-11-21] Forskarstuderande och masterstudenter inbjuds att söka kursen Decolonial feminisms som hålls av genusforskarskolan Intergender vid Linköpings universitet.

• Centrum för genusforskning utlyser planeringsbidrag m.m.

[2016-02-05] Centrum för genusforskning utlyser bidrag för en kortare intensiv arbetsinsats med syfte att främja tvärvetenskaplig samverkan inom dess verksamhetsområde, att främja högkvalitativ genusforskning och annan forskning som belyser kön/genus som aspekt.

• Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

[2015-07-15] Män tar bilen - kvinnor tar bussen: Ana Gil Solá i artikel i GP

• Högskolans tur: Göteborgs universitet tar täten

[2015-07-08] Sedan många år är kvinnor i majoritet bland studenter på högskolor och universitet. Samtidigt är de flesta professorer män. Göteborgs universitet vill därför som första universitet få ett särskilt regeringsuppdrag i linje med satsningen Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM). Det framgick vid ett samtal mellan forskningsministern och rektor Pam Fredman i Almedalen 2 juli.

• Genusrelationer avgörande när energisnåla spisar introduceras i utvecklingsländer

[2015-06-25] Effektiva spisar som förbrukar mindre ved och släpper ut mindre växthusgaser är både billiga och tillgängliga för landsbygdsbefolkningen i många utvecklingsländer. Men efterfrågan på dessa spisar är låg. Utifrån sin fältstudie i Etiopien drar Sied Hassen, nationalekonom vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, slutsatsen att förståelsen av maktförhållanden inom hushållet är avgörande för implementeringen av spisarna.

• Praktik med fokus på mångfaldsfrågor ht15

[2015-06-25] 10 veckors praktik erbjuds till student med erfarenhet av likabehandling-/mångfaldsfrågor.